Schelpenmarkt

Schelpen doen meer en meer dienst bij onder andere drainage, waterzuivering, luchtfilters en als verhardingsmateriaal. In de natuurgebieden, tuinen, wandel- en fietspaden en parkeerterreinen is dit natuurproduct een welkom alternatief voor andere halfverhardingen.

Vergeleken met andere half verhardingen zoals gralux, vindt er bij gebruik van schelpen relatief weinig onkruid- en mosgroei plaats. Dit komt door de hoge zuurgraad van schelpen. Dit heeft bovendien een gunstig effect op de vogelstand. Vogels immers hebben kalk nodig voor een goede eierschaal.

Producten
Van der Endt-Louwerse heeft twee soorten schelpen in het assortiment: de schone schelpen en de kleischelpen. De schone schelpen worden, op ons terrein, met schoon, zoetwater gewassen en gezeefd. Onze schelpen voldoen aan het Besluit Bodemkwaliteit. De schone schelpen blijven losser dan kleischelpen en zijn daardoor beter waterdoorlatend. De kleischelpen zijn een mengeling van schone, gewassen schelpen en schone grond. Beide producten vallen dus onder het Besluit Bodemkwaliteit.

Toepassingsmogelijkheden
Er zijn verschillende toepassingen mogelijk, zoals halfverharding, fundering, isolatie, drainage en tuin verfraaiing.

Meer informatie
Graag geven we u meer informatie. Neem hiervoor contact op met Van der Endt-Louwerse, e-mail: info@vde-shells.com  of telefoon +31 (0)113 571582.