Industrie/Overig

De toepassingsmogelijkheden van de schelpen zijn bijzonder breed. Onze schelpen vinden bijvoorbeeld hun weg naar de bouwsector, de weg- en waterbouw en natuurgebieden.

In de bouwsector worden schelpen met name toegepast als ecologisch isolatiemateriaal in kruipruimtes, vloeren en kelders. Schelpen zijn een natuurproduct. Ze zorgen voor goede warmte-isolatie en vochtwerend. Bovendien zijn schelpen vrij eenvoudig aan te brengen.

Ook in de weg- en waterbouw worden schelpen gebruikt, met name als verhardingsmateriaal voor uiteenlopende werken aan wegen. Door het Ph-gehalte van schelpen, vindt er relatief weinig onkruid en mosgroei plaats in vergelijking met andere halfverhardingsmaterialen. In natuurgebieden en andere groene omgevingen zien we dat schelpen met name bij openbare werken worden gebruikt. Schelpen vormen de ideale grondstof voor de aanleg van wandel- en fietspaden en parkeerterreinen. Door de vochtwerende en isolerende werking zijn schelpen ook geschikt voor de aanleg van drainagesystemen voor toepassing in land- en tuinbouwgrond, tuinen en parken.

Meer informatie
Wellicht heeft u ideeën voor mogelijke toepassingen van onze schelpen of wilt u meer informatie. Wij staan altijd open voor een vrijblijvend gesprek . Neem hiervoor contact op met Van der Endt-Louwerse, e-mail: info@vde-shells.com  of telefoon +31 (0)113 571582.