Nederlands English Deutsch Francais
          
 
VOGELZAND  
Vogelzand

De meest gebruikte bodembedekking is schelpenzand. Vogelzand is een natuurlijk product en ideaal voor de vogelkooi en volière. Vogels nemen graag een zandbad, waarin de vogels proberen zand tussen hun veren te brengen, en vervolgens het weer uitschudden. Dit heeft als functie het verwijderen van oud verenvet en ecto-parasieten. Een van de belangrijkste zaken bij het houden en kweken van vogels is hygiëne. De kooi en volière moeten daarom regelmatig worden schoongemaakt. Door zand op de bodem is het voor de gebruiker makkelijker de kooi schoon te maken en natuurlijk vindt de vogel het ook fijn om er lekker doorheen te scharrelen. Dus het is ideaal voor vogel en baasje! Alle onze grondstoffen zijn gedesinfecteerd doordat ze in ons eigen productieproces zijn gedroogd en verhit. Onze fabriek is gecertificeerd en de grondstoffen worden regelmatig gecontroleerd op aanwezigheid van ziekteverwekkers, door de bevoegde instanties.

 

Wit schelpenzand

Ons schelpenzand is een mengeling van wit zand met stukjes oesters en zeeschelpen met als extra toevoeging anijs voor een verfrissende geur. Door de fijne structuur en de mooie lichte kleur is dit een premium zand wat veel in vogelkooien gebruikt wordt. Ook is het witte zand een norm voor gebruik tijdens wedstrijden en vogelkeuringen. De schelpen die we in het zand verwerken wordt door de vogels opgegeten en is zelfs een must omdat het voorziet in hun kalk- en mineralenbehoefte maar ook omdat het spijsverteringsproblemen kan voorkomen en genezen.

 

Speciaal zand

Ons speciaalzand is een mengeling van bruin zeezand met stukjes oesters en zeeschelpen, ook bij dit zand een toevoeging van anijs voor een verfrissende geur. In speciaal zand zijn meer schelpen verwerkt en door de grovere structuur neemt het wat meer vocht op. De schelpen hebben de functie als kalk en mineralen voorziening. Door de gunstigere prijs is dit een ideaal zand voor het gebruik in grotere hoeveelheden. Het gebruik van het speciaalzand is vooral in Zuid-Europa populair voor zowel in vogelkooien als de grotere volières.

Wij kunnen ons vogelzand leveren in PE-verpakking van 25 kg tot aan kleine consumentenverpakking. Indien gewenst leveren we ook in PE- verpakking met het huismerk van de klant vanaf 2 kg.

 

 
 
 
           
Van der Endt-Louwerse c.v.   T +31 113 571582   F +31 113 571605   E info@vde-shells.com