Nederlands English Deutsch Francais
          
 
MAAGKIEZEL  

Kippen

Daar waar de schelpen de beste bron zijn van calcium is het ook erg belangrijk dat het voer wat de kip opneemt zo optimaal mogelijk benut wordt. Maagkiezel, het product dat de "vermaling" en daarmee de vertering van voer in de spiermaag bevorderd is daarbij van essentieel belang. De kippen nemen het voer beter op en halen er meer uit. Dit is erg belangrijk met name voor de leghennen die optimaal moeten presteren. Standaard in ons assortiment hebben wij maagkiezel, afgestemd op uw behoefte wat wij kunnen leveren naast de schelpen.

Andere vogels

Indien er geen of weinig gritmengsel, waarin ook maagkiezel aanwezig is, gevoederd wordt is het van belang vogels apart te voorzien van maagkiezel. Maagkiezel bevordert de spijsvertering, de vogels nemen het voedsel beter op en halen er meer uit. Het verbeterd dus zeker de algehele conditie van onze vogels. Zoals vogels in de natuur zelf op zoek gaan naar kiezeltjes en steentjes voor een optimale vertering van hun voer is een aanwezigheid van maagkiezel voor de vogels in kooien of volières van noodzakelijk belang. Van der Endt - Louwerse heeft in het assortiment ook voor deze behoefte de juiste maagkiezel. Ook onze maagkiezel wordt onder strikte voorwaarden geproduceerd en is  GMP+  gecertificeerd.

Onze maagkiezel is beschikbaar in drie afzevingen;

1- 2,5 mm              geschikt voor kleinere vogels

2- 5 mm                 geschikt voor kippen en leghennen

4  - 7 mm               geschikt voor kippen en groter pluimvee.

Wij kunnen maagkiezel in de onderstaande verpakkingen leveren ;

Voor de Industrie bulk , big bags (1000 kg) en 25- en 20 kg PE blanco zakken.

Voor de hobby, groothandel en retail van 1,5 tot 25 kg blanco zakken en in overleg in private label verpakkingen vanaf 1,5 kg zakken.

 

 
 
 
           
Van der Endt-Louwerse c.v.   T +31 113 571582   F +31 113 571605   E info@vde-shells.com